به گفته مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال، از بیش از 23میلیون نفر جوانی که در سن ازدواج قرار دارند، 11 میلیون نفر ازدواج نکردهاند.
به گزارش آفتاب، به نقل از جوان، با توجه به این که 48 درصد از این افراد را زنان تشکیل میدهند، حدود پنج میلیون و 280 هزار نفر از چرخه فرزند آوری خارج میشوند و این مسئله شاخصهای رشد جمعیت را بیش از پیش تحت تأثیر قرار میدهد.
طبق این گزارش، نخستین دلیل بالا رفتن سن ازدواج و افزایش زندگیهای مجردی را می توان در تغییر نگرش و سبک زندگی مردم ارزیابی کرد؛ موضوعی که باعث شده است «توصیههای دین مبین اسلام بر امر مقدس ازدواج» نادیده گرفته شوند.
یکی دیگر از دلایل مجرد ماندن جوانان هم مربوط به فراهم نشدن زیرساختهای اقتصادی ازدواج جوانان است. بخش دیگر اما فرهنگی است؛ همان حکایت قدیمی ترویج ازدواج «آسان، به موقع و پایدار» که دستگاهها و نهادهای متولی امور جوانان بیشتر شعارش را دادهاند.
از سوی دیگر، سید حسن موسوی لک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، طی مقالهای که در خبرآنلاین منتشر شده، به نیاز جنسی این 11 میلیون و چگونگی رفع این نیاز پرداخته است.
طبق نوشته وی، عدهای خویشتن داری میکنند تا زمان ازدواجی مناسب، عدهای ازدواج موقت می کنند، عدهای خود ارضایی می کنند، بعضیها از طریق روابط «نامشروع» این نیاز را برطرف می کنند، برخی نیز از طریق تجاوز و یا آزار جنسی کودک؛ هرزگی و چشم چرانی در خیابان و محیط کار نیز راهی برای عده ای دیگر است.
وی مینویسد که تدابیر تشویقی هم نمی توانند عامل موثری برای تشویق به ازدواج دائم باشند. عدهای هستند که تمکن مالی دارند، اما از تشکیل خانواده خودداری میکنند که ناامیدی از آینده می تواند در این تصمیم موثر باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر