دویچه وله: جانشین اجرائی «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر» میگوید، برای مقابله با بدحجابی «طرح تذکر لسانی» در ۲۰۰ شهر ایران به صورت آزمایشی اجرا میشود. در قالب این طرح، «تذکردهندگان» پشتیبانی قانونی میشوند.
در ماههای گذشته، در تهران و چند شهر دیگر ایران، برخی روحانیون و افرادی که کوشیدهاند به زنانی که به تعبیر آنها «بدحجاب» بودهاند تذکر بدهند، با مقاومت شدید آنها مواجه شدهاند. تذکردهندگان همچنین اعتراض رهگذران را برانگیخته و در مواردی مورد حمله قرار گرفته و بعضا زخمی شدهاند.
اکنون، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، که «بدحجابی» را از موارد «فساد اجتماعی» میشناسد، تصمیم گرفته است با اجرای طرح تازهای با عنوان «طرح تذکر لسانی با رویکرد اجتماعیمحور» به مقابله با زنانی بپردازد که به گفته مسئولان این ستاد «پوشش و رفتاری خارج از
شئون اسلامی» دارند.در ماههای گذشته، در تهران و چند شهر دیگر ایران، برخی روحانیون و افرادی که کوشیدهاند به زنانی که به تعبیر آنها «بدحجاب» بودهاند تذکر بدهند، با مقاومت شدید آنها مواجه شدهاند. تذکردهندگان همچنین اعتراض رهگذران را برانگیخته و در مواردی مورد حمله قرار گرفته و بعضا زخمی شدهاند.
اکنون، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، که «بدحجابی» را از موارد «فساد اجتماعی» میشناسد، تصمیم گرفته است با اجرای طرح تازهای با عنوان «طرح تذکر لسانی با رویکرد اجتماعیمحور» به مقابله با زنانی بپردازد که به گفته مسئولان این ستاد «پوشش و رفتاری خارج از
پشتیبانی قانونی از تذکردهندگان
محمدرضا مقدسی جانشین اجرائی «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر» در این مورد به خبرگزاریفارس گفته است:«امسال بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته قرار شده است طرح جدید تذکر شفاهی با رویکرد اجتماعیمحور در ۲۰۰ شهر ایران اسلامی به اجرا گذاشته شود. این طرح صورت اجرائی به خود میگیرد تا فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر به خوبی در جامعه ترویج و نهادینه شود.»
ظاهرا طرح تذکر شفاهی به «بدحجابان» به این دلیل در دستور کار قرار گرفته که تاکنون، اقدامات ناهیان از منکر و آمران به معروف نه تنها در مبارزه با بدحجابی موثر نبوده، بلکه اعتراضهائی را برانگیخته است. اما در طرح تازه، باز هم پشتیبانی از کسانی که به مردم «تذکر لسانی» میدهند تقویت میشود.
فشار سی و چهار ساله بر زنان ایران برای تحمیل حجاب، تلاشی که در همه اشکال خود بیثمر مانده است فشار سی و چهار ساله بر زنان ایران برای تحمیل حجاب، تلاشی که در همه اشکال خود بیثمر مانده است
مقدسی به خبرگزاری فارس گفته است:«همه مولفهها برای حمایت از تذکردهندگان به افرادی که خارج از شئون اسلامی در جامعه رفتار و عمل میکنند مهیا شده و آمران به معروف و ناهیان از منکر میتوانند در کشور با فراغ بال به وظیفه دینی و انسانی خود عمل کنند.»
نامی که برای «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر» انتخاب شده، خود نشاندهنده آن است که مسئولان مربوطه به شکست این برنامهها اذعان دارند، زیرا معمولا چیزی احیا میشود که دیگر زنده نیست و کارآئی ندارد.
مبارزه با بدحجابی کارمندان دولت روحانی
همزمان با اظهارات جانشین ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، ناصر مکارم شیرازی روحانی سرشناس و محافظهکار در جریان سفر تازه خود به مشهد در جمع زائران این شهر از دولت روحانی خواست که مبارزه با بدحجابی را از ادارات دولتی آغاز کند.
مکارم شیرازی، اینترنت و ماهواره و «رسانههای فاسد در گوشهوکنار دنیا» را متهم کرد که با پخش «امواج شیطانی» در میان جوانان آنها را به بیبندوباری در مسائل اخلاقی به ویژه بدحجابی دعوت میکنند تا آن افراد به ویژه پسران را آلوده کنند.
آقای مکارم شیرازی با اشاره تلویحی به مقاومتها در سطوح مختلف در برابر مبلغان حجاب اسلامی گفت:«خداوند از آنهائی که در این چند سال اخیر نسبت به مسئله حجاب بیاعتنائی کردند و هرگاه شخصی قصد داشت بر ضد بیحجابی قیام کند مانع شدند، نگذرد و آنها را نیامرزد.»
مکارم شیرازی روحانی محافظهکار حوزه علمیه قم: مبارزه با بدحجابی باید از کارمندان دولت آغاز شود مکارم شیرازی روحانی محافظهکار حوزه علمیه قم: مبارزه با بدحجابی باید از کارمندان دولت آغاز شود
روحانی محافظهکار حوزه علمیه قم همچنین از طرح تفکیک جنسیتی دانشگاهها در ایران پشتیبانی کرد و به نقل از یک مقام دانشگاهی گفت:«اجرای این طرح پروندههای مربوط به مزاحمت برای بانوان را به صفر رساند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح علمی و معدل دانشجویان شد.»
سهدهه تلاش ناموفق برای تحمیل حجاب اسلامی
تلاش برای واداشتن زنان ایران به رعایت حجاب اسلامی در ۳ دهه گذشته یکی از مهمترین دغدغههای حکومت اسلامی ایران بوده، اما با مقاومت زنان، در این زمینه توفیقی حاصل نشده است.
روز ۱۳ دیماه ۱۳۸۴ چندماه پس از آغاز بهکار محمود احمدینژاد، طرح «راهکارهای اجرائی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
پس از تصویب اینطرح، مقابله با زنانی که به گفته مسئولان حجاب اسلامی را رعایت نمیکنند تشدید شد. این برخوردها که بعضا خشونت نیروهای انتظامی در برابر زنان را بههمراه داشت، بهتدریج نیروهای انتظامی را با موجی از انتقادها روبرو کرد. تا آنجا که اسماعیل احمدی مقدم رئیس نیروهای انتظامی در ماههای پایانی ریاستجمهوری احمدینژاد در جمع «انصار حزبالله» گفت:«اگر نیروی انتظامی در برابر این انتقادها سرسختانه مقاومت نکند، بیحجابی در ایران رسمی خواهد شد.»
فرمانده نیروهای انتظامی در همانجا از صدا و سیمای جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت:«فمینیسم در برنامههای مذهبی رسانه ملی موج میزند.»
احمدیمقدم یک هفته قبل از بیان این سخنان در اظهاراتی کاملا متفاوت گفته بود که «گشت ارشاد برای ما هم مطلوب نیست و از دستگاههائی که ما را از این نوع برخورد با مردم معاف کنند، تشکر هم میکنیم.»
یکی از مهمترین وظایف گشت ارشاد دستگیری زنانی بود که به قول مسئولان این نهاد «شئونات اسلامی» را در گزینش لباس و آرایش خود رعایت نمیکردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر