در پی تفکیک جنسیتی دهها رشته دانشگاهی و حذف دختران از برخی رشته ها، معاون آموزشی وزارت علوم و آموزش عالی به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس فراخوانده شد.
محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ایران امروز اعلام کرد حسین نادری منش، معاون آموزشی وزارت علوم در هفته جاری برای ارائه "پاره ای توضیحات در خصوص علت حذف پذیرش دختران از رشته های دانشگاهی" به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس فراخوانده شده است.
امسال ۳۶ دانشگاه در ایران ظرفیت پذیرش دختران را در برخی از رشته های دانشگاهی در دفترچه انتخاب رشته سال ۹۱ حذف کرده اند.به گزارش خبرگزاری مهر آقای زاهدی در پاسخ به این سوال که "مگر نباید وزیر علوم به عنوان بالاترین مقام این وزارتخانه پاسخگوی مشکلات پیش روی داوطلبان دختر در این باره باشد"، تاکید کرد که حذف دختران از رشته های دانشگاهی به حوزه معاونت آموزشی این وزارتخانه مربوط است.
این ۳۶ دانشگاه در کنکور سال گذشته در رشته های مذکور اقدام به پذیرش دختران کرده بودند، اما در کنکور امسال پذیرش دختران را حذف کرده و فقط پسران را پذیرش می کنند.
در سال ۹۰ تنها دو رشته از ظرفیت دختران حذف شده بود، اما امسال ۷۷ رشته کارشناسی در بعضی دانشگاه ها پذیرش دختران ندارند.
انعکاس اخبار مربوط به تفکیک دختران و پسران در برخی رشته ها در دفترچه های انتخاب رشته، واکنش های فراوانی را برانگیخت.
ابوالفضل حسنی، رئیس شورای گسترش وزارت علوم، پیشتر درباره علت حذف دختران از این رشته های دانشگاهی، اعلام کرده بود که شورای گسترش آموزش عالی هیچ گونه دخالتی در درج ظرفیت پذیرش دانشجو برای دانشگاه ها در پرتال سازمان سنجش ندارد.
دانشگاه صنعت نفت ایران هم که یکی از دانشگاههایی است که پذیرش دخترها را در رشته های کارشناسی متوقف کرده، اعلام کرد که دلیل حذف ظرفیت پذیرش دختران از دفترچه انتخاب رشته کنکور امسال، این است که "وزارت نفت نیازی به زنان در رشته های کارشناسی ندارد."
امسال، در بیش از ٦٠ دانشگاه ایران در برخی از رشته ها داوطلبان به صورت تک جنسیتی پذیرش می شوند و این طبعا به این معناست که ممکن است دختر یا پسری رشته ای را برای تحصیل در نظر گرفته باشد اما به دلیل همین پذیرش های تکجنسیتی نتواند در دانشگاه شهر خودش به تحصیل ادامه بدهد و مجبور شود به شهر دیگری برود.
این در حالیست که یک سال پیش محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در پی اظهار نظرها و اقدامات برخی دانشگاهها در تفکیک جنسیتی کلاس ها و رشته های دانشگاهی، به طور کتبی از دو وزیر خود خواسته بود که از اقدامات "سطحی" و "غیر عالمانه" در بعضی از دانشگاه ها مبنی بر اعمال رشته ها و کلاس های تک جنسیتی جلوگیری کنند.
تفکیک جنسیتی تنها به جدا کردن رشته های پذیرای دختران و پسران اطلاق نمی شود. اخیرا در موضوع جدا کردن کلاسهای دخترها و پسرها هم از این واژه استفاده شده است.
علی عباسپور تهرانی فرد، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس سال گذشته در پی داغ شدن بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاهها تاکید کرده بود: اینکه همه دانشگاههایی که هم دختر و هم پسر پذیرش میکند را تفکیک کنیم، مطرح نبوده و نیست.
این نوع تفکیک ها مدت ها است که به تناوب و از سوی مقامات مختلف مطرح می شود و موافقان و مخالفان سرسختی دارد.
با این تفاصیل، در پی طرح دوباره این موضوع و مشخص شدن اینکه ده ها دانشگاه در ایران برخی از رشته هایشان را صرفا زنانه و بسیاری دیگر را صرفا مردانه کرده اند، وزارت علوم که متولی تحصیلات عالی محسوب می شود، تاکنون هیچ پاسخ روشنی درباره دلیل این اقدام، آن هم علیرغم میل مسئولانی مانند رییس جمهور ایران، نداده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر