۱۳۹۲ مهر ۸, دوشنبه

حضور 600 قاضی زن در دادگاه ها، بدون حق انشا و امضای رای!

به گفته علی نظری، مدیرکل گزینش قضات قوه‌قضاییه، 80 قاضی زن در سال 92جذب دادگاه ها می شوند. زنانی که با وجود گذراندن مراحل علمی برای قاضی شدن، قرار است به عنوان مستشار و دادیار در دستگاه قضایی مشغول به کار شوند.
به گزارش «شبکه ایران زنان»، سال گذشته هم 150 قاضی زن بعد از موفقیت در آزمون و مصاحبه، به گزینش قوه‌قضاییه معرفی شدند. قضاتی که با حضورشان در شوراهای حل اختلاف موافقت شد و قرار شد بخشی از قضات مورد نیاز شورای حل اختلاف که حدود 500 نفرند، از قضات زن انتخاب شوند.
همچنین در سال 90 دادستان تهران از اعزام یک هیأت پنج نفره از قضات زن به زندان اوین خبر داد. خبری که انتقاد بسیاری از مخالفان قضاوت زنان را به دنبال داشت. این مخالفان آزاد شدن 124 نفر از بین 900 زندانی زن توسط همین قضات زن را امری احساسی دانستند.
براساس آخرین آمارهای رسمی، در حال حاضر در حدود 600 قاضی زن در دادگاه‌های کشور در حال فعالیت‌اند که بیشتر آن‌ها در دادگاه‌های خانواده مشغول به کارند. جذب قضات زن در سال‌های گذشته در حالی از زبان مسئولان قوه‌قضاییه اعلام می‌شود که این قضات حق انشا یا همان امضا پای حکم‌هایشان را ندارند. در حال حاضر اگر قضات زن رایی را هم صادر کنند، نمی‌توانند امضای نهایی حکم را امضا نمایند و این امر به قضات مرد سپرده می‌شود.
در حال حاضر زنان دادیار تحقیق یا مستشار قضایی‌اند و قضات در بعضی موارد از نظر آن‌ها نیز استفاده می‌کنند؛ اما زنان حق انشا و امضای رای را ندارند و این امر بر اساس قول «فقها» ست که معتقدند زن نباید عهده‌دار امر قضاوت باشد.

پدرخوانده هاي ديروز، همسران امروز: نگاهي به قانون ازدواج سرپرست و فرزندخوانده / آزاده دواچی.

مدرسه فمینیستی: درحالي كه اين روزها فضاي سياسي اطراف در ايران به شدت در حال تغيير است و اكثرا مشغول بررسي و دنبال كردن اخبار سفر رئيس جمهوري به آمريكا هستند در حوزه ي زنان اخبار خوبي به گوش نمي رسد. هنوز از خبر حذف تيم ملي كاتاي زنان نگذشته بود كه تصويب قانون ازدواج سرپرست با فرزند خوانده بنابه اجازه ي دادگاه، شوكي عظيم به اكثر فعالان حقوق كودك و زنان وارد كرده است. در طرح اولیه این لایحه (تحت عنوان «لایحه حمایت ازکودکان»)، ازدواج «سرپرست» با «فرزندخوانده» به طوری کلی»ممنوع» شده بود، اینک اما نمایندگان مجلس با اصلاح ماده مربوط به این موضوع (ماده ۲۷)،ازدواج سرپرست و فرزندخوانده را «مشروط» به حکم دادگاه صالح کرده‌اند.این لایحه روز یکشنبه ۳۱ شهریور با تصویب مجلس برای تأیید به شورای نگهبان رفته است.

۱۳۹۲ مهر ۷, یکشنبه

در عصر جاهلیت هم ازدواج با فرزند خوانده رواج نداشته است

استاد خارج فقه و اصول حوزه در گفت‌وگو با ایلنا:
در عصر جاهلیت هم ازدواج با فرزند خوانده رواج نداشته است
در عصر جاهلیت هم ازدواج با فرزند خوانده رواج نداشته است
ایلنا: در دوران جاهلیت هم چنین ازدواج‌هایی رواج نداشته است، بنابراین طبیعی است که در عصر حاضر نباید نگران چنین مواردی بود و آن را به عنوان مشکلی برای جامعه مطرح کرد/ باید به مصالح و مفاسد این مساله بیشتر توجه کرد.
ایلنا: استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و دبیر مجمع مدرسین و محقیقین حوزه بر این اعتقاد است که نباید ازدواج سرپرست با فرزند خوانده در قانون مطرح شود چون چنین ازدواج‌هایی بسیار نادر است. او می‌گوید که در دوران جاهلیت هم چنین ازدواج‌هایی رواج نداشته است، بنابراین طبیعی است که در عصر حاضر نباید نگران چنین مواردی بود و آن را به عنوان مشکلی برای جامعه مطرح کرد.
آیت‌الله «سید حسین موسوی تبریزی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، می‌گوید که مساله ازدواج سرپرست با فرزند خوانده فقط یک مساله شرعی نیست بلکه ابعاد روحی، روانی بسیاری در این مساله وجود دارد که باید به آن توجه

۱۳۹۲ مهر ۶, شنبه

اعتراض مصری‌ها به پوشش بانوان کاراته/ از حضور ایران در فینال ممانعت شد!

مهر/ باز‌یهای کشورهای اسلامی – اندونزی؛
تیم کاتای بانوان ایران که با شایستگی به دیدار نهایی سومین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی راه یافته بود، به دلیل اعتراض مصری‌ها از دور مسابقات کنار رفت.
به گزارش خبرنگار مهر، تیم کاتای بانوان ایران که خود را برای دیدار فینال آماده می‌کر،د به دلیل اعتراض مصر از حضور در فینال محروم شد. در ادامه این مسابقات که در سالن “سری وی جایا پرومون سنتر” شهر پالم بانگ برگزار شد، تیم کاتای بانوان ایران متشکل از مهسا افسانه، الناز تقی پور و نجمه قاضی‌زاده در نخستین رقابت خود به مصاف تیم ترکیه رفت و با نتیجه ۵ بر صفر به برتری رسید.
بانوان کاتاروی کشورمان با توجه به عدم حضور تیم عراق روی تاتامی با نتیجه ۵ بر

۱۳۹۲ مهر ۴, پنجشنبه

از روحاني بپرسيد چرا سکينه محمدي آشتياني را آزاد نمي کنيد؟ ميخواهم فرزندانم را در آغوش بکشم٬ کمکم کنيد!


سه سال است که در حسرت آزادي و نفس کشيدن ميسوزم و ميسازم. به من گفتند که اگر در يک فيلم براي " پرس تي وي" همراهي کنم٬ آزادم ميکنند. پرس تي وي فيلمش را گرفت و رفت و از آزادي من خبري نشد.

۱۳۹۲ شهریور ۳۰, شنبه

هشت نفر در زندان یزد اعدام شده‌اند


روابط عمومی دادگستری کل استان یزد، امروز شنبه ۳۰ شهرویر ۱۳۹۲ از اعدام هشت نفر در زندان مرکزی یزد خبر داده است. به نوشته تارنمای دادگستری استان یزد، این احکام اعدام روز پنجشنبه گذشته ۲۸ شهریورماه به اجرا درآمده است.
دادگستری یزد، جرم این افراد را حمل، نگهداری و قاچاق مواد مخدر اعلام کرده است. سه تن از این اعدام‌شدگان زن بوده‌اند.
برابر قوانین کیفری ایران، حمل، نگهداری و قاچاق میزان مشخصی از مواد مخدر، مجازات اعدام دارد. سالانه در ایران، ده‌ها نفر به این اتهام‌‌ها، محاکمه و اعدام می‌شوند که در میان آنها شمار قابل ملاحظه‌ای هم زن هستند.

۱۳۹۲ شهریور ۲۹, جمعه

شيوا محبوبى: " من را ختنه كردند و به اين طريق تمام تمايلات جنسيم را مختل كرده اند"


منتشر شده در نشریه زن آزاد شماره ۱۰
http://issuu.com/fitneh/docs/250913-zan_e_azad10
چند سال پيش بود كه در يك كارگاه آموزشى شركت كردم. يكى از تمرينها ى اين كارگاه " تمرين اعتماد كردن" نام داشت. آموزش دهنده از ما خواست كه هر كدام يك موضوع محرمانه در زندگيمان را كه برايمان مهم است به فرد كنار دستيمان بگوييم و عكس العمل خود را تجزيه و تحليل كنيم. حدود ١٠ نفر بوديم و دخترى كه در كنارم نشسته بود خودش را به من معرفى كرد و " رازش" را در گوشم اينچنين گفت: " من را ختنه كردند و به اين طريق تمام تمايلات جنسيم را مختل كرده اند" صدا و نگاهش حزن خاصى داشت. نميدانستم چه بگويم،انتظار نداشتم كه او اين را بگويد و سكوت كردم. به نظر ميامد كه براى او صحبت كردن بيشتر از فاجعه اى كه بر سرش آمده بود و همچنین براى من گوش كردن به آن بسيار سنگين بود. تنها چيزى كه به او گفتم اين بود كه واقعا متاسفم چنين مسئله اى برايش پيش آمده است و ديگر در موردش صحبت نكرديم.

۱۳۹۲ شهریور ۲۷, چهارشنبه

شیرین گرامی اولین نماینده ایران در مسابقات جهانی سه گانه لندن: می‌خواهم روی دیگر ایران را نشان بدهم!

شیرین گرامی اولین نماینده ایران در مسابقات جهانی سه گانه لندن: می‌خواهم روی دیگر ایران را نشان بدهم
کلمه ـ تلاش چهار ماهه شیرین گرامی دختر ۲۴ ساله‌ ایرانی برای شرکت در مسابقات جهانی سه‌گانه لندن به نمایندگی از ایران نتیجه داد و برای اولین بار جمهوری اسلامی در مسابقات بین المللی سه گانه نماینده خواهد داشت و امروز شیرین با پوشش اسلامی در این مسابقات شرکت خواهد کرد.
شیرین گرامی که خود مربی این ورزش سه گانه است تلاش دارد با شرکت خود چهره دیگری از کشور مادری خود را برای جهانیان به نمایش

۱۳۹۲ شهریور ۲۶, سه‌شنبه

سه گزارش مستند از قتل های ناموسی در تبریز که سانسور مانع انتشار آنها شد!


سه گزارش مستند از قتل های ناموسی در تبریز که سانسور مانع انتشار آنها شد
شهنازغلامی
تقدیم به قربانیان گمنام و بی نام و نشان قتل های ناموسی (فاجعه خاموش) که اجازه انتشار اخبار آنها در رسانه های داخل کشور داده نمی شود:
مقدمه
« قتل‌های ناموسی به قتل‌هایی اطلاق می‌شود که پدر،همسر، برادر، فرزند و به طور کلی مردی ازخویشاوندان، زنی را به اتّهام روابط نامشروع یا امتناع از ازدواج اجباری و یا اتّهام های مشابه آن به انگیزه حفظ ناموس به قتل می‌رساند. قتل‌های ناموسی را می‌توان از حیث معنی علیه (تشخیص هدف جنایت) به دو گونه تقسیم کرد با این توضیح که انگیزه‌ ناموسی گاه موجب دگرکشی می‌شود

۱۳۹۲ شهریور ۲۰, چهارشنبه

غفلت قانون از دخترانِ جامانده از تحصیل!

سوادآمزوی دختران
خانمی‌ که کنار من در مترو نشسته نگاهی به دخترک می‌اندازد و از او می‌پرسد:”امسال می‌ری کلاس چندم؟” و دخترک که کلافه و بی‌حوصله است رو به آن زن می‌کند و می‌گوید: “خانم من مدرسه نمی‌رم، من و مادرم هر روز از صبح تا شب تو مترو کار می‌کنیم، به خاطر همین نمی‌تونم برم مدرسه.”…
اندک اندک بوی ماه مهر از راه می‌رسد و زنگ آغاز سال تحصیلی جدید به صدا در می‌آید، اما برای برخی از دختران در سن تحصیل، مهر دیگر ماه مدرسه نیست.
به گزارش مهرخانه، هر روز داخل مترو فال حافظ

مریم تقی نژاد: «زن و زندان»



این مطلب در نشریه زندانی سیاسی شماره ١٧ منتشرشد
زن در جامعه کنونی ایران با وجود قوانین شریعه و حکومت ضد زن جمهوری اسلامی، خود در یک زندان واقعی بسر می برد و زندانی شدن زن در سیستم قضایی و زندانهای ایران یعنی زندانی مضاعف !
بررسی وضعیت مشکلات زنان در زندان های ایران از روزنه های مختلفی قابل بحث و گفتگو می باشد. زنان با توجه به وضعیت جسمی وفیزیکی و روانی و عاطفی و حتی مسائل بهداشتی بیشتر از مردان در معرض آسیب پذیری و بیماری قرار دارند. علاوه بر این مشکلات دوری ازخانواده و عزیزان برای زنانی که در بیرون از محیط زندان مادر میباشند وجود دارد. زنان زندانی علاوه بر عدم دسترسی از نیازهای اولیه در زندان، در طول مدت حبس خود به جای ایجاد فضای گرم در خانواده و آغوشی مادرانه برای فرزندان خود، باید در خاموشی در زندان به سر ببرند. نکاتی که آثار بسیار عمیقی بر روحیه زنان بر جای می گذارد. زنان باردار و مادرانی که فرزند شیر خوار دارند به رژیم غذایی خاص و تغذیه مناسب احتیاج دارند که در محیط زندان به هیچ عنوان به این موارد توجه نمی شود و بی شک ضغف جسمانی و روحی مادر بر فرزند اثر گذار است. بحث مادر بودن و فرزندان مادران زندانی خود مقوله ای است پایان ناپذیر که به بعد موکول می کنم …

۱۳۹۲ شهریور ۱۹, سه‌شنبه

برگزاري کنفرانس دو روزه در مريوان عليه ناموس پرستي و قتل هاي ناموسي



شهر مريوان يکي از مراکز مهم سازمان يابي و فعاليت متحدانه زنان است. اخيرا اين شهر ميزبان يک کنفرانس دو روزه مهم عليه ناموس پرستي و خشونت عليه زنان بود.
روزهاي ٣۰ و ٣۱ مرداد ماه" کانون علمي فرهنگي رونان" مبتکر و سازمان دهنده يک کنفرانس دو روزه بود و در جريان دو روز مباحثات فشرده و جالب در مورد جنبه هاي مختلف ناموس و ناموس پرستي و علل و زمينه هاي قتل ناموسي ٬ به تفصيل صحبت شد.

۱۳۹۲ شهریور ۱۸, دوشنبه

جنجال عجیب در فوتبال- دوجنسه‌ها در لیگ بانوان!

۱۳۹۲ شهریور ۱۵, جمعه

نوک پیکان حمله بسمت جمهوری اسلامی است نه نعیما!


این روزها بعید میدانم کسی از ماجرای نعیما دختر نعیمه اشراقی نوه خمینی و بحث و به چالش کشیدنهای پیرامون آن مطلع نباشد.
به نظر من حمله ما باید بسمت بنیان کثیف جمهوری اسلامی باشد. نعیما هم مثل هر دختر دیگری می تواند پوشش خود را با میل خود انتخاب کند. ساپورت بپوشد، کفش لژدار پاشنه 20 سانتی به پا کند، بلوز آستین حریر بپوشد، روسری اش- به احتمال زیاد روسری اجباریش- نیمه باشد و موهای پیچ خورده اش از زیر روسری بیاد.
ولی فاجعه اینجاست که جامعه ایران به دو دسته خودی وغیر خودی دسته بندی شده. و نمود یکی از تبعیضات فاحش این پدیده اینست که زنان را به جرم بدحجابی به مراکز نیروی انتظامی ببرند و تعهد بگیرند، جریمه نقدی کنند و گاها تجاوز کنند و سپس رها کنند، و خارج کشوری ها را تهدید به پیگیری برای بدحجابی کنند و از آنطرف خودی ها آزاد در انتخاب پوشش باشند و اگر هم عکسشان منتشر شد فتوشاپ می کنند تا گندش درنیاید و هزار و یک بهانه بیآورند و در نهایت وقاحت به صدای اعتراض مردم بگویند "عوعو".
از طرف دیگر همین آقازاده ها و خانم زاده ها در بهترین شرایط رفاهی، تحصیلی و تفریحی در داخل و خارج بسر می برند در حالیکه جوانان در ایران به قول شاهین نجفی روی فرش سرنگ می رقصند.
اینجاست که خون من و شما و میلیونها نفر در ایران و نیز در خارج، از این همه وقاحت و کثافت که از بنیان و بنیانگذارش خمینی ریشه گرفت و الان از خامنه ای و روحانی گرفته تا بسیج سر کوچه مان دارد از آن محافظت میکند به جوش می آید.
شیرین شمس.

۱۳۹۲ شهریور ۱۴, پنجشنبه

افزايش اعتياد زنان ؛ فاجعه اي در راه است- نويسنده: دانش پور!

خراسان – مورخ چهارشنبه 1392/06/13
نويسنده: دانش پور
باشگاه هاي ورزشي، آرايشگاه هاي زنانه، ميهماني هاي دوستانه و همه مجموعه هايي که به نحوي مرکزي است براي کنار هم بودن زنان و دختران، گاهي همه اين مکان ها راهنماي غلطي مي شود براي استفاده از انواع و اقسام قرص ها، داروها و مکمل هايي که حتي برخي از آن ها به اصطلاح گياهي هستند آن هم براي لاغر يا چاق شدن؛ شفافيت پوست و حتي شادابي و انرژي مضاعف داشتن. داروهايي که بعد از مدتي بي آن که مصرف کننده بداند او را گرفتار اعتياد مي کند. نسترن هنوز ۲۰ سالش تمام نشده، اما به جاي شادابي، چهره اي پژمرده دارد. مي گويد: ۲ سال پيش در باشگاه ورزشي تشويق شدم از قرصي

۱۳۹۲ شهریور ۱۳, چهارشنبه

« تصویری که خشم زنان عربستان رابرانگیخت »

قطره :به گزارش نما به نقل از شبکه خبر، مخالفت سرسخت طیف سلفی افراطی در عربستان، موجب شده که حکومت سعودی اجازه رانندگی به زنان این کشور را ندهد.
این در حالی است که زنان عربستانی همواره خواهان آزاد شدن رانندگی برای آنان شده و این مسأله را از آزادی های فردی و اجتماعی می دانند.
در همین حال انتشار گسترده تصویری از گواهینامه یکی از دختران خاندان آل سعود به نام “منیرة بنت محمد بن عبدالعزیز آل سعود” در فضای مجازی عربستان، موجب خشم شدید افکار عمومی این کشور به ویژه زنان سعودی شده است.
گفتنی است کاربران سعودی در حال انتشار گسترده این تصویر در صفحات سایت های اجتماعی و نوشتن عبارت های اعتراض آمیز علیه آل سعود هستند.
شایان ذکر است تاریخ صدور این گواهینامه مربوط به چند ماه اخیر است و توسط وزارت کشور عربستان سعودی صادر شده است.

۱۳۹۲ شهریور ۱۲, سه‌شنبه

هدف از تصویب «طرح جامع جمعیت» خانه نشین کردن زنان است!



تصویب «طرح جامع جمعیت» آثار سوء اجتماعی در پی دارد
ایسنا: طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» در چند ماه اخیر درمجلس شورای اسلامی مطرح بوده و در حال حاضر در دستور کار کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی برای بررسی است.
در یکی از مواد این طرح اولویت استخدام به ترتیب با مردان دارای فرزند، مردان متاهل فاقد فرزند و سپس زنان دارای فرزند و زنان بدون فرزند در نظرگرفته شده و پنج سال پس از تاریخ لازم‌الاجراشدن این قانون نیز، جذب افراد مجرد به عضویت هیات علمی در تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیردولتی و معلمان مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی، ممنوع اعلام شده است، این در حالیست که به گفته یک جامعه شناس تصویب چنین ماده‌ای نه تنها موجب تشویق خانواده‌ها به فرزند آوری نمی‌شود؛ بلکه آثار سوء اجتماعی به ویژه برای دختران و زنان در پی

۱۳۹۲ شهریور ۱۰, یکشنبه

آرزو معتمدی قایقران زن ایرانی، سر از تیم ملی آمریکا در آورد! عکس با و بدون حجابی اجباری


قطره : پیشرفت: قایقرانی که در مسابقات قهرمانی آسیایی تهران موفق به کسب سهمیه المپیک شده بود، پس از دو سال غیبت سر از ترکیب تیم ملی آمریکا در آورد. به گزارش پیشرفت پرس و به نقل از تسنیم، آرزو معتمدی قایقران سابق تیم ملی ایران که در مسابقات قهرمانی آسیایی تهران موفق شده بود سهمیه المپیک را کسب کند در ترکیب تیم ملی آمریکا در پیکارهای قهرمانی جهان حضور یافت.

این قایقران پس از اینکه موفق به کسب سهمیه المپیک شد، بنا به دستور کادر فنی تیم ملی در مسابقه انتخابی شرکت و پیکار را به آرزو حکیمی واگذار کرد و شانس حضور در المپیک
 را از دست داد.
معتمدی پس از اینکه موفق به حضور در المپیک لندن نشد از ایران خارج شد و امروز بعد از دو سال در ترکیب تیم ملی آمریکا در رقابت‌های بین‌المللی شرکت کرده است.
لینک مطلب در وبلاگ جهان زن :